HER HAR JEG VÆRET

       Tilbage til verdenskortet

SKOTLAND

Her er en kort video ,
hvor jeg fortæller lidt om Genfærdet og lidt om deres yndlingsret, Haggis, som jeg ikke er helt vild med.

Videoen er lavet af Jim Højberg fra Vejle Bibliotekerne.

 


 

2003

GENFÆRDET - Tora i Skotland
Læs første kapitel
af bogen nu


Tora på fjorten skal besøge sin far på en lille skotsk klippeø, hvor han graver efter gamle skeletter. Hun er bange for at komme til at kede sig, men knap er hun gået i land på øen, før tingene tager fart:

  Tora får en lille navnløs hest og bliver forfulgt hen over heden af den hovedløse rytter.

  Toras far finder en vikingehøvding og hans skatkiste i munkenes hemmelige gravkammer.

  Tora og kostskoledrengen Roy bliver bedste venner med spøgelsespigen Mary.

  Toras far bliver kidnappet af røvere.

Ferien bliver meget mere spændende, end Tora havde regnet med. Indimellem alt for spændende.

Se en faktaboks om vikingerne og de andre bøger i Toraserien herGenfærdet er også udkommet i Gyldendals Bogklub

Spøgelsesplaget hus Et spøgelse fra min nye bog

I foråret 2001 var jeg på en rejse rundt i Skotland
for at blive inspireret til at skrive "Genfærdet".
Jeg var specielt på jagt efter spøgelseshærgede slotte.
Og dem er der mange af, skulle jeg hilse og sige.
Her står jeg foran et af de værste.

Klik på spøgelset, hvis I vil se hvor bange jeg blev, når det spøgte på slottene - og læs et uddrag fra bogen samt se et kort over øen.

Man vænner sig til gengangere
Charlotte Blay er en munter rejsende i fredelige mysterier

Hvor må det være dejligt at være Charlotte Blay! Med opladt sind og åben skriveblok lander hun glad på fremmede kyster. Charlotte Blay kan finde drama og mysterier - og en hest - de fleste steder.
'Genfærdet' foregår på en lille skotsk klippeø, Isle of Rocks. Det er første bind i en ny (mysterie)serie om pigen Tora på 13 år. Far er arkæolog. Han graver på øen og har lige fundet en viking i et klo ster og en skat, der ikke er der. Lyder det mystisk? Det bliver mere omfattende, for Tora har den gave, som børn kan have, at hun kan se væsner og fortidens gerninger. Derfor kan hun hjælpe sin far, da han bliver kidnappet af nogle ret amatøragtige skurke. Tora finder skat- ten. Hun fælder forbryderne, og hun rider hjemad over heden i solnedgangen, mens den hovedløse rytter med den frygtelige lugt pusler ved hendes side. Til sidst afholdes et party i kroen af Asterix'ske dimensioner. På et tidspunkt bliver hesten inviteret med indenfor til at danse til sækkepibens toner. Krofatter bærer med stolthed MacArthur-klanens kilt. Ja, han gør!
Og Charlotte Blay bærer fortjent sit ry som en af de mest produktive og underholdende fortællere for børn i mysteriealderen. Hun har hurtigt fornemmet, at der er ugler i mosen på Isle of Rocks. Det er ude på de små øer, det foregår. Her bugner det med skeletter, ruiner og hemmeligheder. Undervejs bliver der smuglet en del oplysninger ind om vikingernes hærgen og tidens gang, men det tynger ikke fremstillingen, der er munter, snakkesalig og næsten helt uden fare. Tora og hendes skotske ven Roy omgås også ubesværet genfærdet Mary. For som han siger: "Man vænner sig til gengangere«.
Nu er forfatteren på vej til Vinland. Bind to skal hedde 'Skrællingen'. Så mon ikke Tora er på sommerferie igen til næste år hos sin arkæologfar, der lige har fundet 'The Missing Viking Link'? Vi får se, når Charlotte Blay er gået i land.

Steffen Larsen, Politiken
 

Her er de tre bøger i Tora serien, som kan købes HER:

  

  Klik på bogen for at se mere Klik på bogen for at se mere


Torabøgerne har hver sin historie og kan læses uafhængigt af hinanden.