Bøger på vej

Fra andre lande | Fra Danmark | Alle mine bøger | Noveller | Bøger på vej

    

Hvad arbejder jeg på nu?

   

 HJALTE PÅ VIKINGETOGT - Vikingedrengens saga 3

   
Vikingeserien om Hjalte er nået til tredje og sidste historie.
Hjalte på Vikingetogt
er på vej.

De to første bøger i serien er kommet.

”Vikingedrengens saga” er en serie om Hjalte, der ikke kan leve op til sin far jarl Trygves forventninger om mod og styrke.

I Hjaltes kamp møder drengen Harald Blåtand og laver et kvad om kongens nye ringborg, der er ved at blive bygget i nærheden. Kongen giver ham en belønning, som fylder Hjalte med selvtillid.

Sammen med vennerne trælpigen og fyrstesønnen og jagtfalken Lynvinge, kommer Hjalte i Hjalte og kong Blåtand på en forrygende rejse rundt i Danmark med Harald Blåtand og Svend Tveskæg. Og Hjalte får lov til at bruge sin hammer og mejsel på Jellingestenen. 

Charlotte Blay har fulgt arkæologernes udgravningen af Harald Blåtands nye ringborg ved Køge på nært hold, og det har givet hende inspiration til denne serie om vikingerne.

Historien oser af vikingetid. Og bagest i bøgerne er der opskrifter på vikingemad samt forklaring på nogle af de ting eller fænomener, der optræder i fortællingen. Runealfabetet er også med.

Bøgerne er illustreret af Per O. Jørgensen (illustrator af bl.a. Harry Potter-bøgerne).

 

Glæd dig til den tredje Hjaltebog:

HJALTE PÅ VIKINGETOGT 

Havhoppen skal sejle til markedet i Hedeby. Gidslet Rurik skal med. Også trælpigen Kuska. Hun skal være tolk, når Rurik og Hjaltes søster Sigrid skal udveksles på venderborgen Arkona.

Hjalte er ude af sig selv. Det er uretfærdigt, at han ikke må komme med på turen. Han lister sig om bord på skibet som blind passager.

Da han bliver opdaget, får han en hård tid om bord sammen med trællene.

De møder Harald Blåtands langskib. Kongen er hårdt såret efter en kamp mod sønnen, Svend Tveskæg. Han vil nu have sin lille skjald Hjalte om bord. Alt ændrer sig for Hjalte.

Men da de kommer til Arkona, er søsteren solgt til slavemarkedet i Hedeby.

Får de mon Sigrid med hjem?
 

   


Per Jørgensen har givet mig denne skønne
vikingetegning i fødselsdagsgave for et par år siden.